15.11.2011 20:17

Zpráva o 3. sbírce pro Dětské centrum v Krči

Milí rodiče a přátelé Pohádky,
ráda bych vám podala zprávu o tom, jak dopadla naše pohádková 3. sbírka pro Dětské centrum v Krči.
Během probíhající dětské podzimní burzy v Pohádce jste měli možnost přivést do Pohádky odložené dětské oblečení, kvalitní zachovalé hračky, knížky, hygienické potřeby a další věci. Sešlo se nám toho opět opravdu hodně. Celé jedno auto jsem zaplnila vašimi darovanými věcmi. Navíc se ještě neplánovaně sešlo cca 500,-, za které jsme nakoupily hygienické potřeby dle požadavků DC. Darovali jste i spousty DM slevových kuponů, které jsem DC předala. Věci přebírala paní sekretářka Dětského centra a jsou za všechny dary velmi vděčni.
Situace s DC se poněkud komplikuje tím, že nově se vláda chystá do několika málo let zrušit kojenecké ústavy úplně a nahradit je profesionálními pěstouny...tato varianta personál znalý věci velmi znepokojuje. Paní sekretářka uvedla spoustu zahraničních zkušeností, kde toto za posledních 20 let moc dobře nefungovalo a nyní se státy vracejí zpět k oběma systémům - kojenecké ústavy + pěstounská péče a adopce. Doufejme, že ať to dopadne jakkoli, bude to v nejlepším zájmu odložených dětí.

Moc děkuji všem milým dárcům a také našim aktivním maminkám, které věci přebíraly a evidovaly. Budu se těšit znovu na jaře!

ps. pokud jste sbírku nestihli a máte doma potřebné věci, můžete je sami do DC odvést, ideálně po telefonické domluvě s personálem:
www.ftn.cz/pacientum-a-verejnosti/oddeleni-a-kliniky/detske-centrum-pri-ftn-kojenecky-ustav/

S pozdravem,
Linda Malenovská
za tým MC Pohádka

—————

Zpět


Kontakt

MC Pohádka Jesenice z.s.

Budějovická 303

předseda : 739 063 142



Kalendář akcí

V této rubrice nejsou žádné články.