18.08.2011 14:43

Pravidelný program 2010/2011

Pohybově taneční kroužek - od února od 16:45

Každé pondělí od 16:45, od února 2011

Cvičeníčko s použitím náčiní i bez, jednoduchá taneční choreografie, od 3 let.

Cena: 50,- Kč. 
 

Šikulík - 2. pololetí

Každé pondělí pd 15:30

tvoření pro děti (3-5 let) : výtvarná činnost, práce s přírodním materiálem, modelínou, barevným a krepovým papírem, důraz na samostatnou činnost.

Cena: 50,- Kč 
REZERVACE MÍST NUTNÁ na mcpohadka.jesenice@gmail.com

Šikulíček - 2. pololetí

Tvoření pro nejmenší (cca od 1,5 – 2,5 roku) : výtvarná činnost, procvičení motorické dovednosti (navlékaní, trhání, lepení, napichování…).

Sledujte aktuální program, Šikulíček bývá 2x do měsíce v pátek od 10:45.

Cena: 50,- Kč. 
REZERVACE MÍST NUTNÁ na
mcpohadka.jesenice@gmail.com

Plavání pro kojence

Základní informace o kurzu:

Místo: MC Pohádka Jesenice
Čas: Plavání po dohodě každé pondělí dopoledne a každý čtvrtek odpoledne
Doba trvání lekce: 40 - 60 minut v závislosti na pohodě dítěte
Lekce zahrnuje: plavání, masáž, protažení dítěte a konzultaci o výživě a vývoji dítěte
Instruktorka: Stanislava Pujmanová, tel: 774 847 148
Cena: Kč 2 700 / 6 lekcí (permanentka). V ceně je započítán adaptační pobyt dítěte po plavání v herně mateřského centra. První lekce je zkušební. Pokud se zájemce nerozhodne pokračovat dál, cena této lekce je Kč 500,-. Lekce může být omluvena nejpozději den před plaváním (neděle) do 20:00 telefonicky nebo sms na tel. 774 847 148 (Stanislava Pujmanová) nebo na tel.604 216 007 (Blanka Brabcová)

Rezervace a informace: mcpohadka.jesenice@seznam.cz, tel. 604 216 007 (Blanka Brabcová)

Význam plavání ze zdravotního hlediska:

- otužování - příznivě ovlivňuje srdeční a cévní systém
- zlepšuje se peristaltika střevní
- děti v závislosti na plavání lépe jí i spí a celkově lépe prospívají
- pohyb ve vodě napomáhá k odstranění různých nedostatků a vad držení těla

Kdy začít s plaváním?

Pohyb ve vodě je pro miminko přirozenou záležitostí, kterou si pamatuje z maminčina bříška. Proto má velký význam začít s plaváním co nejdříve. Znamená to po zhojení pupíku a samozřejmě po dohodě s pediatrem. Je to první tělesná aktivita, kterou můžeme se svým miminkem provádět. Všeobecně platí, čím dříve začneme plavat, tím lépe. Samozřejmě není chybou začít později, ale začít plavat vůbec. S věkem dítěte ale mizí z mozku nepodmíněný reflex zadržení dechu z nitroděložního života a buduje se pud sebezáchovy. Takže miminka některé činností odmítají.

Všeobecné zásady

1) Miminko musí jíst alespoň hodinu před plaváním (kvůli možnému ublinkávání)
2) Dítě nesmí být přetěžováno - doba ve vodě se postupně prodlužuje s věkem a četností plavání
3) Děťátko se ve vodě musí cítit příjemně (přiměřeně teplá, čistá voda)
4) Po očkování se plavání musí na čas přerušit (po domluvě s pediatrem)
5) Po plavání se musí děťátko dobře osušit, hlavně ouška

Co si vzít s sebou na vaničku:

Pro miminko:
- 2 jednorázové podložky, ručník
- plavečky - i jednorázové
- kosmetiku na ošetření po koupání
- náhradní plenu

Pro rodiče:
- pantofle a tričko na převlečení
- můžete si vzít s sebou fotoaparát, videokameru

Na vaničce je k dispozici:
- tampónky z buničiny na čištění uší
- masážní panenské oleje

Jak vypadá lekce:

Na začátku necháváme miminko na chvilku svlečené a pozorujeme ho na bříšku a zádech, jestli je v jeho psychomotorickém vývoji všechno v pořádku. Po konzultaci o výsledcích můžeme začít plavat. Doba pohybu ve vaně se s věkem liší. Při prvních lekcích jsou ve vaně 10 minut, postupně zvyšujeme až na 30 minut. Nutno říci, že tyto časy jsou orientační a u každého miminka individuální. Má to jeden velký důvod - cvičení a plavání je pro miminka fyzickou zátěží, na kterou si musí postupně zvyknout. Při prvních lekcích plaveme zejména na zádech (posilujeme břicho) a na bříšku (posilujeme krk). Postupně přidáváme cviky na posilování dalších svalových skupin, společně s nácvikem ponořování dětí. Při náznaku únavy miminko vyndáme z vody. Maminka si miminko ošetří jako po normálním koupání, včetně vysušení oušek. Pokud miminko ještě není tak unavené a hladové, zahřáté tělíčko protáhneme a uvolníme jemnou masáží. Masáže kojenců slouží k vytváření vazby dítě – rodič. Masáže děti postupně zklidňují a harmonizují jejich psychiku.Při masážích lze použít panenské oleje.Ukážeme správné úchopy pro přenášení miminka, krkání, zvedání apod. Předáváme informace o psychomotorickém vývoji děťátka, výživě, kojení, cvičení na gymbalónu, pomůckách a hračkách pro děti, literatuře, koupání v "kyblíku", aromaterapie a další.

Znakování se zpěvem a hrou - od 20.9.

(6 týdnů za sebou po 1 hodině)

Zábavná naučná setkání pro rodiče s dětmi od 6 měsíců do 3 let, při kterých se děti učí komunikovat pomocí znaků při hře a veselých písničkách. Součástí kurzu jsou i krátké segmenty rodičovského vzdělávání, kde rodiče získají praktické rady, jak rozvíjet komunikační, kognitivní a motorické schopnosti svých dětí. 
Kurzy jsou rozděleny do šesti hodinových lekcí a každá lekce má jiné téma vybrané ze všedního života (jako například „při jídle“, „koupání“.atd.). 
Minimální počet účastníků je 5.

Cena: 6 hodin + základní sada materiálů 1 020,-Kč/os nebo 6 hodin + kompletní sada materiálů 1 720,-Kč/os. 
Přihlášky
na mailu mcpohadka.jesenice@gmail.com

Angličtina pro batolata - úterý

(36 lekcí) Kurzy probíhají přirozeně zábavnou formou při hrách a písničkách. K dětem na každé hodině přichází medvídek BeeBo (instruktážní loutka), který je učí nová slova a stane se jejich dobrým kamarádem, na kterého se děti každý týden těší... Metoda vychází z klinického výzkumu dětského vývoje, a je určena pro rodiny, které chtějí využít právě té krátké doby, kdy jsou jejich děti schopny snadno se naučit více než jeden jazyk. 
Součástí kurzu jsou audiovizuální materiály pro domácí použití. Tyto výukové materiály obsahují 6x DVD, 1x knížka (80 stránek), 2x CD s písničkami, vše v BeeBo batůžku.

Minimální počet účastníků je 5.

Cena: 190,-Kč za 1 vyučovací hodinu + výukové materiály (2 000,-Kč) Kurzovné se hradí natřikrát, vždy za blok 12 lekcí. Výukové materiály se hradí na první hodině.

Ostrov pokladů

každé pondělí od 17.1.2011

Tyto kurzy mají za cíl povzbuzovat dítě k citovému, fyzickému a sociálnímu vývoji, procvičovat jazykové dovednosti a schopnost koncentrace za použití multismyslových podnětů. Kurzy zahrnují třídící hry, objevování, tvůrčí činnosti, rozvoj jemné a hrubé motoriky, dechové cvičení, rytmické a pohybové aktivity, kdy dítě postupně zapojuje všechny smysly (ochutnává, čichá, pozoruje, hmatá a poslouchá).

Námořníci od 9:30 (pro děti zhruba od 15 do 26 měsíců)
Kormidelníci od 10.30 hod. (pro děti od 24-36 měsíců)
Registrace na https://www.ostrovobjevu.cz

—————

Zpět


Kontakt

MC Pohádka Jesenice z.s.

Budějovická 303

předseda : 739 063 142



Kalendář akcí

V této rubrice nejsou žádné články.