12.02.2011 10:00

Koncept kontinua v praxi I.

...aneb rodičem bez stresu

V knize Koncept kontinua popisuje autorka výchovu dětí u indiánského kmene Yeguánů. Tyto děti jsou jiné než naše v civilizaci vychovávané děti. Tuto zvláštní výchovu jsme se rozhodli v českém jazyce nazývat instinktivním rodičovstvím. Během 4 setkání se můžete dozvědět základy takové výchovy a především její adaptování na moderní život.

Přednášející: Ing. Petra Janoušková 
S dcerou praktikuje od narození tento přístup. Vede semináře na toto téma v pražském Acentru i v dalších MC. Píše a publikuje články pro www.duverujsveintuici.cz , www.rodicem.cz , časopis Betynka, atd.

Instinktivní rodičovství v kostce 

  • Instinktivní rodičovství je založeno na prapůvodních způsobech výchovy dětí. Díky reagování na potřeby dítěte vytváří velmi silnou vazbu rodič-dítě.
  • Děti, na jejich potřeby je reagováno, nepláčí, jsou klidnější, usměvavější, učenlivější, samostatnější. 
  • Oproti kontaktnímu rodičovství „attachment parenting“ podle nás do instinktivního rodičovství patří také další prvky. Například přirozená hygiena kojenců, předání důvěry dítěti, ale i stanovení hranic chování.

Rozpis seminářů

2 soboty – 2h dopoledne a 2h odpoledne

  1. Potřeby dítěte – fyzické, psychické, sociální 
  2. Důvěra v dítě, hlídání, komunikace, hygiena a podobná témata 
  3. Přirozená hygiena kojenců aneb bezplenková komunikační metoda v praxi 
  4. Workshop – shrnutí, společné řešení konkrétních situací z praxe

KNIHU SI MŮŽETE ZAPŮJČIT V NAŠEM MC POHÁDKA!

Pozn. Ideální i pro ještě těhotné maminky a hlavně maminky s malými miminky, která jsou na semináři samozřejmě vítána. Máte k dispozici zázemí celé Pohádky.

Termíny: sobota 12. 02. + sobota 19.02. 2011, vždy 10-12 a 14-16h 
Vstupné: 1000,- Kč/cyklus (aktivní maminky 800,-/cyklus), pro rezervaci nutno složit do 15.10. zálohu 500,- (400,-) v MC Pohádka! Je nutné si předem zarezervovat místo e-mailem na mcpohadka.jesenice@gmail.com  nebo na tel. č. 608234843 (Linda Malenovská)!

—————

Zpět


Kontakt

MC Pohádka Jesenice z.s.

Budějovická 303

předseda : 739 063 142



Kalendář akcí

V této rubrice nejsou žádné články.