09.02.2012 15:30

ZRUŠENO - pro malý zájem! Montessori besedy zaměřené na výchovu dětí do 3 let - TREST, POCHVALA, ODMĚNA

Pod pojmem Montessori se skrývá metoda založená na přirozeném a celistvém vývoji každého dítěte. První tři roky života dítěte jsou základnou pro jeho veškerý další vývoj. Na pěti společných setkání budeme nacházet odpovědi na otázky, které si pokládáme každý den. Při práci na lekcích Hrajeme si Montessori mnohdy "nakousneme" něco, co by bylo dobře probrat podrobněji. Moc se těším na setkávání, která budou patřit všem vám, které cítíte potřebu najít smysluplné řešení konkrétních situací.

9.2. Trest, pochvala, odměna Téma, které, věřím, každého zaujme. Každý máme své zkušenosti. Jak je využíváme? Jak se nám daří děti motivovat? Jak je to vlastně s trestem? Jak se „hodnotí“ v montessori  školce, škole?

15.3. Hračky Určitě jste někdy bezradné nad výběrem správné „hračky“ , nad jejich množstvím. Budeme se věnovat  třeba i rozdílům mezi hračkami. K čemu hračka má sloužit?

19.4. Prostor dětí doma Z tohoto setkání by jste si měli odnést informace, co udělat děti doma, aby se cítily spokojeně, abychom je správně inspirovali. Jak je to s postýlkou a psacím stolem? Prostor pro sourozence a pro nás. Kam a jak umístíme věci dětí?

17.5. Jesle – školka Máte zkušenosti  s jeslemi a školkou? Jaký máte názor a jakou si představujete pro své dítě?  Proč děti dát už do jeslí a jak vybrat správnou školku? Jak vypadá montessori prostor a jaký je učitel?

14.6. Komunikace  Stále mluvíme a někdy máme pochybnosti, zda nám naše dítě rozumí. Co všechno potřebuje dítě slyšet? Jakým způsobem? Jak můžeme ovlivnit řeč dítěte.  Naše komunikace s dítětem mu pomáhá formovat nejen jeho řeč, ale i jeho povahu. Jak je to s cizími jazyky?


Každé setkání začíná v 15,30 a končí v 17 hodin.
Cena jednoho setkání je 300 Kč.
Rezervace je nutná na tel. 777 266 123
Besedy jsou určeny pro 4 – 7maminek s dětmi.

—————

Zpět


Kontakt

MC Pohádka Jesenice z.s.

Budějovická 303

předseda : 739 063 142



Kalendář akcí

V této rubrice nejsou žádné články.